Mojito cheesecake


Jag såg någon göra en mojito cheesecake och tänkte det passade perfekt för Lucas älskar mynta och grönt. Jag ville göra den lite annorlunda än va jag hittade recept på för jag vill att de undviker vitt socker så mycket som möjligt. Den blev iaf en hit och alla verkade älska den, hela gick åt. Super fräsh och amazing.
Botten:
4dl havregryn
14 dadlar
1krm vaniljextrakt
1krm salt
1dl vatten
1/2dl rapsolja
Andra lager:
2dl alpro vispbar
2pkt Oatly Påmackan
1krm vaniljextrakt
1,5dl finhackad mynta
0,75dl agave sirap (plus minus beroende hur hur söt du vill ha den)
2 pressade lime + skal
Ta ur kärnor ur dadlar
Mixa ihop allt
Smeta ner i en springform (mellan storlek)
In i frysen medan du gör andra lagret
Vispa grädden med en skvätt citron tills tjock
Vispa sen ner resten
Finhacka mynta och blanda ner
In i frysen (garnering med lime var fint men var ivägen när man skar den)
Jag gjorde min dagen innan så vet inte hur många timmar den kan behöva stå innan den är bra men tror ett par funkar.
Tas fram ca 20 min innan dags att skära den.