Egenodlat

 
 
Jag gjorde en gräddig mangold "gryta" med stekt potatis. Mangold, potatis, chili och oreganon var från trädgården så näst intill en egenodlad middag. Förra året hade vi egen vitlök men glömde det detta år och salladslöken jag planterade typ 40 stycken och tänkte vad ska jag göra med alla dessa, ja alla dog. Så.. får försöka igen nästa år. 
 
Grytan var :
Grovhackad mangold
Hackad lök
Vitlök
Oregano 
Örtsalt
Röd chili
Havregrädde 
 
Potatisen var från igår som jag hakade, stekte i olja med paprikakrydda, svartpeppar och örtsalt. 
Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | Kommentera |

Linsbiffar med färskpotatis & mangoldsallad

 
Linsbiffar:
3dl röda linser
1 gul lök
Ca 1dl havremjöl + - ni får känna av på hur bra den formas 
1msk paprikakrydda
1tsk örtsalt
1tsk vitpeppar

Koka linser
Låt svalna
Finhacka lök
Blanda i lök och kryddor sen mjöl
Sätt plattan på hög värme i med rapsolja
Forma biffar och stek ca 3 min på varje sida
In i ugnen på 100grader tills resten är klart

Chilimajo :
Coop extra lätt majo
Havregurt
Hackad röd chili
Salt

Tapenade:
1/2dl kalamata oliver
1/2dl halkidiki oliver
En näve basilikablad
1 vitlök
1/2msk olja från soltorkade tomater
Vitpeppar

Mixa oliverna smått med basilikabladen och riv ner vitlök
Blanda ner vitpeppar och oljan

Mangold sallad:
Mangold
Vitvinsvinäger
Örtsalt
Vitpeppar
Rapsolja

Färskpotatis - egen odlad från trädgården 
Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | En kommentar |

Mojito cheesecake

 
Jag såg någon göra en mojito cheesecake och tänkte det passade perfekt för Lucas älskar mynta och grönt. Jag ville göra den lite annorlunda än va jag hittade recept på för jag vill att de undviker vitt socker så mycket som möjligt. Den blev iaf en hit och alla verkade älska den, hela gick åt. Super fräsh och amazing.

Botten:
4dl havregryn
14 dadlar
1krm vaniljextrakt
1krm salt
1dl vatten
1/2dl rapsolja

Andra lager:
2dl alpro vispbar
2pkt Oatly Påmackan
1krm vaniljextrakt
1,5dl finhackad mynta
0,75dl agave sirap (plus minus beroende hur hur söt du vill ha den)
2 pressade lime + skal


Ta ur kärnor ur dadlar
Mixa ihop allt
Smeta ner i en springform (mellan storlek)
In i frysen medan du gör andra lagret
Vispa grädden med en skvätt citron tills tjock
Vispa sen ner resten
Finhacka mynta och blanda ner
In i frysen (garnering med lime var fint men var ivägen när man skar den)
Jag gjorde min dagen innan så vet inte hur många timmar den kan behöva stå innan den är bra men tror ett par funkar.
Tas fram ca 20 min innan dags att skära den. 
Upp