Päls demo idag!

 
 
Päls och skinn förstår jag inte alls hur någon kan bära med gott samvete. Vi är inte grottmänniskor längre och behöver inte få djurs skinn och bära det för värme, nu handlar allt om människans fåfänga och det behöver sluta. Vilda djur fångas i plågsamma fällor och hålls i minimala burar och avlas för maximal vinst utan chans till ett naturligt liv eller beteende. I Sverige har vi fortfarande minkfarmar och det dödas över en miljon minkar varje år. Är det du bär värd ett djurs fångenskap, otroliga lidande och död? 
 
Djurens revolt hakade på djurfronts demo de gör runt om i Sverige just nu mot Jonells, vi har en i västerås så tänkte såklart den också ska besökas.
 
Allmänt | | Kommentera |

Varm choklad

 
 
Det finns färdiga chokladdrycker med tex soja, havre eller kokos men att vispa ihop en varm choklad på morgonen är något speciellt med, barndomsminnen. Jag vispade ihop coops havredryck med kakao och socker. Vill man ha till en ostmacka så köp violifes ost och mjölkfritt margarin tex carlshamn, coops mjölkfria, Icas mjölkfria,  floras mjölkfria/100 procent växtbaserad, bercel lätt/ekologiska.
Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | Kommentera |

Lucas fick nya skor

 
Efter att ha letat hur länge som helst nu efter begagnade skor utan skinn och ull gav jag upp. Det är också extra tricky då vissa begagnade inte vill uppge material på lapparna. Hm använder inte animaliskt lim vad jag har läst ifrån många sidor iaf, men sen är det jätte ovanligt att det ens är animaliskt lim. Jag gillar inte att köpa nytt, köper iprincip aldrig nytt men detta fick hända då det blev omöjligt detta år att hitta bra skor tyvärr. Jag köpte från hm, ja de har varit dåliga på många punkter men efter det har de lagt upp en plan och visar det dom gör öppet så det känns ändå som ett okej val, till skillnad på att köpa på alla andra billigare ställen som inte har alla ögon på sig är det mer troligare att någons rättigheter kränks. Insidan är av något syntetludd som säkert är polyester eller något annat som släpper av skit när det tvättas, men hur ofta tvättar man skor? Jag har nog aldrig gjort det, jo jag tvättade ett par innetofflor till barnen en gång efter en kräkomgång och dom blev helt snea efter det. Haha. Men jakten fortsätter efter ett par till Leia, var lite mer brådis till Lucks då han går på förskola.
Allmänt | | Kommentera |
Upp