Schnitzel med rotmos, senapssås & inlagd rödlök

Anammas schnitzel

Senapssås:
4dl havredryck
2msk majsstärkelse 
1/2dl rapsolja
3msk senap
1msk dijonsenap 
1krm vitpeppar
1krm svartpeppar
1/2-1tsk örtsalt


Rotmos:
I liten sötpotatis
4 morötter
4 potatisar 
Havredryck 
Margarin
Örtsalt
Vitpeppar


Hacka grönsaker och koka tills mjuka
Värm rapsolja
Ha i majsstärkelse och vispa
När det börjar tjockna ha i Havredryck 
Ha i resten till såsen och låt stå på låg värme
Mosa sen med en stor trägaffel
Ha i Havredryck, margarin och kryddor tills rätt konsistens på moset
Stek schnitzlar
(Min man gjorde den inlagda rödlöken och han är inte så bra på att komma ihåg sina skapelser så ni får googla fram ett recept)


- För glutenfri byt ut schnitzel mot tex bönbiffar/puckar/biffar mm titta i frysdisken. Tex alla anammas förutom denna schnitzel är glutenfria och alla ekko gourmet är glutenfria.

Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | Kommentera |

Potatis & kålsoppa

3dl hackad vitkål

2 grönkålsblad
1dl purjolök 
3 potatisar
10dl vatten
1dl havregrädde
1 unamibuljong
1tsk salt
1/2tsk vitpeppar
5 kryddpepparkorn 
1/2msk dragon


Skala potatis
Hacka allt
Koka ihop allt i ca 15 min
(Tips ha kryddpepparn i en te-sil)
Mixa, färdigt!

Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | Kommentera |

Quinoa bollar med mos & gräddsås

Quinoa bollar:

2dl quinoa
1msk grillkrydda
1/2tsk salt
1/2tsk svartpeppar
2msk chiafrön + 7msk vatten
2-3msk majsstärkelse 

Koka quinoa enligt anvisning
Blanda i kryddor och låt svalna
Blanda chiageggan och låt stå ca 10min
Blanda sen i chiageggan noga
Ha sen i majsstärkelse 
Skölj händerna och forma till bollar
Stek i olja på medel-hög värme.

I början kan du få vända dom försiktigt med en sked tills de fått yta då går det att skaka pannan. Har du nonstick går det kanske på en gång.

Potatismos:
Se tidigare inlägg
(Bara att byta ut smör mot mjölkfritt och mjölk mot havredryck)

Gräddsås:
Se tidigare inlägg


Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | | En kommentar |
Upp