Pannbiff med potatis & persilje-dragonsås

 
(Skippa lingonsylt det passade ihop med pannbiffen men inte såsen)
 
Potatis
 
 
Pannbiff:
1pkt tinad anammas formbarfärs 
1 stor gul lök
1msk paprikakrydda
1msk timjan
1msk spiskummin
2 vitlökar 
1tsk örtsalt
1tak svartpeppar
 
Hacka lök
Blanda allt med färsen
Forma till biffar och stek i olja på hög värme
 
Persilje-dragonsås:
4dl havregrädde
1msk dragon
1msk persilja
1tsk vitvinsvinäger 
1tsk örtsalt
2krm svartpeppar
2krm vitpeppar
2msk majsstärkelse + 2msk vatten
 
Koka upp havregrädde med kryddor
Blanda majsstärkelse och vatten i en bunke och vispa tills klumpfri 
Häll i det i såsen och koka upp så den tjocknar
Ställ av från plattan.
 
Stekt färsk broccoli:
Skär broccoli i delar
Stek i olja på medelvärme i ca 15 min
 
Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | |
Upp