Midsommar middag

 
 
Vi hade vitlökssill, senapssill, skagen, potatis, anamma vegobollar, marinerade champinjoner, rödlöksost, brieost, tångrom, baguetter och till efterrätt rabarber smulpaj med vaniljsås och coops soja vaniljglass.
 
Vitlökssillen blev inte alls god haha. Senapssillen blev god så här är recept på den: 
 
 
1 pkt änglamarks tofu
1dl söt stark senap
1 msk dijon senap
1 msk agave sirap
1 dl rapsolja
1 dl plantis fraice
2 msk vatten
1/2dl hackad dill
1krm vitpeppar

Hacka tofu i sill stora bitar.
Vispa ihop senap och agave.
Häll i oljan under vispning.
Blanda i fraiche, vatten, vitpeppar och dill.
Rabarern var från vår trädgård som jag skalade, lade i socker en timme i kylen sen hällde av vätskan. Ihop med smuldegen som jag höftade ihop men alla smulpajrecept funkar att göra veganskt bara ni byter ut till mjölkfritt margarin. Jag brukar använda carlshamns mjölkfria.
 
Champinjonerna marinerade jag i soja, havssalt, timjan, äppelcidervinäger, rapsolja, och chiliflakes så låt ligga i en omskakad påse typ 30 min sen stek eller grilla.
 
Potatis kokade jag med dill och lite grönsakfond.
 
 
Skagen, brie och rödlöksosten finns i tidigare inlägg
 
Drickorna på bilden är ett rosa bubbel från Black tower, Strongbow, Starobrono.
 
Mat | | Kommentera |
Upp