Matlagningskurs dag 4

 
 
 
 
 
Matlagningskurs gång nummer 4 och menyn blev:


Skagentoast:
2dl finhackad zucchini
2dl oatly ifraice
2msk äggfri majo  (coop extra lätt)
1 knippe dill
1/2dl finhackad purjolök
1msk räd tångrom
2msk citron
1tsk örtsalt
2krm svartpeppar

Skala zucchinin
Finhacka zucchini, purjo och dill
Blanda ihop allt
Smaka av tillsätt ev mer citron, tångrom eller salt.
Rosta eller stek bröd i olja (låt svalna)
Garnera med en gurkbit, dillkvist och citronklyfta



Fuskgratäng med ris & bönsallad:

2pkt tofu (fast naturell)
4-6dl havregrädde
1dl oatly ifraice
1/2dl citron
3-4mdk pepparrot
1-2tsk salt
1tsk svartpeppar
1/2 rödlök
3msk tångcaviar
2 nävar färsk spenat

Till ris, mos eller potatis


Sätt ugnen på 200grader
Skär tofun i cm tjocka längder
Blanda allt till en smet och rör runt
Lägg i tofun i formen
Häll i smeten
Skaka runt formen så allt täcks
In i mitten av ugnen i ca 30 min (på kursen behövdes det längre tid lite äldre ugnar så möjligen 45 min)

Bönsallad:
1/2pkt haricoverts
1/2 rödlök
1/2 gurka
1 tomat
1tsk salladskrydda
1/2tsk svartpeppar
1tsk vinäger
1tsk rapsolja
Ev salt och peppar

Finhacka allt
Blanda allt



Blåbärskaka:
4dl vetemjöl
3dl socker
1/2msk bakpulver
1krm salt
1tsk vaniljsocker (eller vaniljpulver/extrakt)
1tsk rivet citronskal (noga och skölj)
1dl rapsolja
2,5dl havredryck
1/2-1pkt blåbär
Alpros sojagrädde


Sätt ugnen på 225 grader
Blanda de torra ingredienserna först sen resten
Olja och bröa en form
In i mitten av ugnen i ca 30 min
Vispa grädde med 1tsk citron

(Jag brukar använda en form med avtagbara kanter, denna gång använde vi en sockerkaksform vilket tog lägre tid så använder ni en annan form blir tiden möjligen runt 40-45 min istället. )
Mat | | Kommentera |
Upp