Vegansk brie

 

Jag lyckades inte hitta orginalreceptet så vet inte vem som kom på det här fantastiska receptet. Men blev helt amazing så tack till dig! Alla var helt överens om att det var bättre än komjölks-brie! Jag körde hälften jeezly och hälften violife för jag skulle göra en dubbel batch men hade köpt för lite växtost. (Tappade sen den ena skålen som gick i tusen bitar och smält ost i hela köket)

 
200gram jeezly orginal
1-1,5dl havregrädde (jag använde imat)
75g oatlys PåMackan
 
 
Hacka växtosten i små bitar
Smält växtost och havregrädde i kastrull tills den är helt slät
Tillsätt sen PåMackan och rör om tills slät
Olja en skål och häll i smälta växtosten 
Låt stå i 6-7 timmar i kylen
 
 
-Är glutenfri så länge man tål havreprodukter 
Allmänt, Glutenfri/går att göra glutenfri, Jul, Mat, Påsk | |
#1 - - Jenny:

Hej! Tack för intressant recept. Vad är växtost?

Svar: Hej! Vi kallar den veganska osten för växtost för att barnen har lättare kan skilja på växtbaserad och komjölksbaserad ost. Den jag använder till detta recept är Astrid och apornas jeezly orginal som finns i de flesta affärer i vegohyllan vid kyldisken.
Rebecka Törnblom

#2 - - dettanyaliv.blogg.se:

Rekommenderar verkligen det här receptet, så gott!

#3 - - dettanyaliv.blogg.se:

Rekommenderar verkligen det här receptet, så gott!

Upp