Tzay med jordnötssås & ris


Tzay finns som dom på bilden och på spett, tricket är att steka på medelvärme ganska länge annars blir dom sega. Folk säger att det smakar som kyckling i konsistens.
1 paket tzay
3 port ris
Jordnötssås:
4dl jordnötter
1 pressad vitlöksklyfta
1tsk riven ingefära
2krm sambal olek
1 tomat
1 tsk havssalt
1tsk curry
1dl havregrädde (oatlys ifraice)
4dl vatten (ev mer om man vill ha lösare)
1/2dl rapsolja
Koka ris
Grovhacka tomat och lök
Fräs tomat, lök, jordnötter i olja med kryddorna tills tomaterna och löken blivit mjuka
Ha i grädde och vatten och låt stå i 5 min
Mixa och låt stå tills riset är färdigt ev mer vatten och salt.
Stek tzay.
Toppa med balsimico
-För glutenfri om havreprodukter ej funkar byt ut till sojagrädde