Anamma filé gryta med bulgur

1pkt anamma filéer

1 röd lök

1 burk champinjoner  (hela)

2 morötter

3msk tomat puré

2 lagerblad

2dl rödvin

2dl havregrädde

7dl vatten
3 rivna vitlök

1 grönsaksbuljong

1tsk örtsalt

1tsk svartpeppar

1tsk vitpeppar

1msk paprikapulver

1msk soya

Rapsolja





Hacka grönsaker

Fräs allt i olja med kryddor

Ha i vin

Ha sen i vatten, havregrädde och resten av ingredienserna

Koka upp och sänk värmen sätt på lock och låt stå i 30 min

Dra sen sönder filéerna med två gafflar

Låt stå under lock i ca 30 min till

Koka bulgur


-För glutenfri byt ut bulgur mot tex ris eller potatis, byt ut soya mot glutenfri soya. Om havreprodukter ej funkar byt ut till sojagrädde

Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | |
Upp