Linsbiffar med ugnsbakad potatis & champinjonsås
Linsbiffar:
2dl röda linser
1tsk paprikapulver
1tsk örtsalt
2krm svartpeppar
2krm caynenne
1-2msk ströbröd
Skölj linser
Koka linser
Häll över i en bunke och blanda i kryddor
Låt svalna
Blanda i ströbröd sen och stek på hög värme i olja i ca 4 min per sida
Ugnsbakad potatis:
Skala potatis (eller inte)
Skär i klyftor
Hacka själken av en salladslök
Blanda med olivolja, örtsalt, timjan, svartpeppar och pressad vitlök
In i ugnen på 250grader i ca 30 min
Champinjonssås:
3 champinjoner
Resten av salladslöken
4dl havregrädde
1tsk soya
1tsk örtsalt
2krm svartpeppar
2krm vitpeppar
1msk mjölkfritt margarin
1msk majsstärkelse
Smält margarin i en kastrull
I med hackad champinjoner och lök
Fräs i ca 5 min
Häll i havregrädde och kryddor
Koka upp
Blanda majsstärkelse och vatten, vispa tills klumpar
Häll i redningen och vispa
När tjocknat sänk värmen
-För glutenfri byt ströbröd till glutenfritt ströbröd eller majsstärkelse. Om havreprodukter ej funkar byt till sojagrädde.