Schnitzel med rotmos, senapssås & inlagd rödlök

Anammas schnitzel
4dl havredryck
2msk majsstärkelse
1/2dl rapsolja
3msk senap
1msk dijonsenap
1krm vitpeppar
1krm svartpeppar
1/2-1tsk örtsalt
Rotmos:
I liten sötpotatis
4 morötter
4 potatisar
Havredryck
Margarin
Örtsalt
Vitpeppar
Hacka grönsaker och koka tills mjuka
Värm rapsolja
Ha i majsstärkelse och vispa
När det börjar tjockna ha i Havredryck
Ha i resten till såsen och låt stå på låg värme
Mosa sen med en stor trägaffel
Ha i Havredryck, margarin och kryddor tills rätt konsistens på moset
Stek schnitzlar
(Min man gjorde den inlagda rödlöken och han är inte så bra på att komma ihåg sina skapelser så ni får googla fram ett recept)
- För glutenfri byt ut schnitzel mot tex bönbiffar/puckar/biffar mm titta i frysdisken. Tex alla anammas förutom denna schnitzel är glutenfria och alla ekko gourmet är glutenfria.