Tofu med rotmos, senapssås & inlagd purjolök

 
 
Stekt färdig marinerad tofu i rapsolja på hög värme

Rotmos:
1 kålrot
6 potatisar
2 morötter
Mjölkfritt margarin
Umamibuljong
Havredryck
Salt
Vitpeppar
Svartpeppar

Hacka grönsaker
Koka i ca 15 min med buljong
Häll av vatten
I med lite havredryck, mjölkfritt margarin och kryddor
Grovmixa eller mosa


Senapssås:
2msk mjölkfritt margarin
3msk vetemjöl
4dl havredryck
1dl havregrädde
2msk skånsk grov senap
1msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar

Smält smör i kastrullen
Vispa i vetemjöl
Häll i dryck, koka upp
Sänk plattan och ha i resten
Klart

Inlagd purjolök:
1/2 purjolök
1dl äppelcidervinäger
1dl vatten
2msk socker
1msk rapsolja
1/2tsk salt

Hacka purjolöken
I med allt i en burk smaka ev av om det behövs mer salt eller socker och låt stå minst ett par timmar
 
För glutenfri byt vetemjöl till majsstärkelse och ta en naturell tofu och marinera själv. 
Mat | |
Upp