Linsbiffar med färskpotatis & mangoldsallad

 
Linsbiffar:
3dl röda linser
1 gul lök
Ca 1dl havremjöl + - ni får känna av på hur bra den formas 
1msk paprikakrydda
1tsk örtsalt
1tsk vitpeppar

Koka linser
Låt svalna
Finhacka lök
Blanda i lök och kryddor sen mjöl
Sätt plattan på hög värme i med rapsolja
Forma biffar och stek ca 3 min på varje sida
In i ugnen på 100grader tills resten är klart

Chilimajo :
Coop extra lätt majo
Havregurt
Hackad röd chili
Salt

Tapenade:
1/2dl kalamata oliver
1/2dl halkidiki oliver
En näve basilikablad
1 vitlök
1/2msk olja från soltorkade tomater
Vitpeppar

Mixa oliverna smått med basilikabladen och riv ner vitlök
Blanda ner vitpeppar och oljan

Mangold sallad:
Mangold
Vitvinsvinäger
Örtsalt
Vitpeppar
Rapsolja

Färskpotatis - egen odlad från trädgården 
Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | |
#1 - - K..:

Trevlig blogg du har!

Upp