Rödbetsmos med stekt blomkål, vitkålsallad & gräddsås
Blomkål:
Ett litet blomkålshuvud
1tsk örtsalt
1tsk cayennepeppar
1msk+ mjölkfritt margarin
Bryt blomkålen i bitar
Stek i margarin och kryddor i ca 20 min
Ev mer margarin
Vitkålssallad:
Ett halvt litet vitkålshuvud
1/2dl olivolja
1/2dl äppelcidervinäger
1tsk salt
1tsk salladskrydda
1tsk oregano
2krm svartpeppar
Finhacka tunna skivor
Blanda med resten
Rödbetsmos:
6 potatisar
1 rödbeta
1msk mjölkfritt margarin
1tsk örtsalt
1tsk svartpeppar
Havredryck
Skala rödbetor
Hacka i små tärningar
Skala potatisen
Skär i skivor
Koka i vatten i ca 20 min
Häll av vattnet
Lägg i en klick margarin och kryddor
Blanda med havredryck och mosa med en trägaffel tills det blivit mos och rätt konsistens
Gräddsås
4dl havregrädde (imat)
1msk soya
Umami buljongtärning
2krm svartpeppar
2krm vitpeppar
Ev salt
-För glutenfritt använd glutenfri soya,om havreprodukter ej funkar använd tex sojagrädde