Quinoa bollar med mos & gräddsås

Quinoa bollar:

2dl quinoa
1msk grillkrydda
1/2tsk salt
1/2tsk svartpeppar
2msk chiafrön + 7msk vatten
2-3msk majsstärkelse 

Koka quinoa enligt anvisning
Blanda i kryddor och låt svalna
Blanda chiageggan och låt stå ca 10min
Blanda sen i chiageggan noga
Ha sen i majsstärkelse 
Skölj händerna och forma till bollar
Stek i olja på medel-hög värme.

I början kan du få vända dom försiktigt med en sked tills de fått yta då går det att skaka pannan. Har du nonstick går det kanske på en gång.

Potatismos:
Se tidigare inlägg
(Bara att byta ut smör mot mjölkfritt och mjölk mot havredryck)

Gräddsås:
Se tidigare inlägg


Glutenfri/går att göra glutenfri, Mat | |
#1 - - Josephine:

Hittar ej receptet på gräddsås som du hänvisar ska finnas i tidigare inlägg?

Svar: http://familyveganliving.blogg.se/2017/february/vegobullar-med-potatis-graddsas-rarorda-lingon.html

Tydligen har dom tagit bort sök funktionen. Va tråkigt! Men här är en länk till det receptet! 🌺
Rebecka Törnblom

Upp